KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: KUSTANNUS MÄKELÄ
Olen jo vuosia antanut enenevissä määrin joko kierrätettyjä tai itse tehtyjä joululahjoja läheisilleni. Klassikkopaketissa esimerkiksi kummilapsille on villasukat. Välillä pakettiin ovat valmistuneet myös pipot taikka muu pieni ja nopea neulelahja.
…Isompi poika toivoi jo syksyllä vaaleanpunaista neulehupparia, jota vihdoin ja viimein aloin hiki päässä työstämään, mutta veikkaan, ettei se tule jouluksi valmistumaan…. Jotenkin tähän työhön oli vaikeaa tarttua – vaikka itselle noita villapaitoja saattaa olla puikoilla samaan aikaan useampikin. Ehkä sitä toiselle tehdessä tahtoisi onnistua 100% tarkkuudella, ja tuolloin rimakauhu iskee turhan helposti…
Itse tehdyssä joululahjassa
on mielestäni enemmän tunnetta,
kuin missään ostetussa.
Onhan lahjan antaja
käyttänyt aikaa ja nähnyt vaivaa
– ihan vain sinua varten.
Kummilapsien villasukissakin on jokaisen silmukan mukana neulottu rakkaudentäytteisiä ajatuksia – lahjan saaja on ajatuksissani läpi lahjan työstön.
Koska olen käsityöaddikti, joka rakastaa uusien tekniikoiden opettelua ja joka sitten huolettomasti lähtee niitä oppeja soveltamaan omiin töihin, kaipasin jotain uutta inspiraation lähdettä lähestyvää joulua ajatellen.
Sain Kustannus-Mäkelältä kolme mielenkiintoista
ja hyvin havainnollistaen kertovaa käsityökirjaa,
jotka esittelen tämän viikonlopun aikana täällä blogissa
– sekä laitan yhden kirjan arpoen jakoon sunnuntaina
(palkinnon arvo 35€)!
**Osallistumisohjeet arvontaan löytyvät postauksen lopusta!**
Tuo arvottava kirja on
tämän päivän postauksen esittelyn aiheenakin,
eli Arounna Khounnoraj – Tuftaus tutuksi.
Kustannus-Mäkelän nettisivuilla kerrotaan kirjasta näin:
”Tuftaus on käsityömuoto, joka on viime vuosina kasvattanut suosiotaan. Se on jäänyt monelle vieraaksi, vaikka kyse ei ole uudesta ilmiöstä. Tuftaus on viktoriaanisen ajan versio vielä vanhemmasta koukkuamistekniikasta.
Ammattimaisia tuftaajia on ollut aina, mutta tekniikka on mutkattomuudessaan kenen tahansa helppo oppia. Työkaluiksi riittävät kerä lankaa, pala kangasta, tuftausneula sekä kirjontakehikko, jonka voi ostaa valmiina tai tehdä itse.
Tässä kirjassa esitellään 20 upeaa mallityötä, joilla voit koristaa itsesi ja kotisi. Vaihe vaiheelta etenevien kuvallisten ohjeiden avulla opit tekemään hiuskorun, rintakorun, näyttäviä tyynyjä, seinäkoristeita, laukkuja, torkkupeiton sekä värikkään maton.
Tyylikkäät kasviaiheet ja abstraktit mallit päivittävät kirjotut tekstiilit kertaheitolla nykykotiin sopiviksi, ja inspiroivat valokuvat antavat lisätukea työskentelyyn.”
Kuulostaa täydelliselle, eikö? 🙂
Olen nyt tovin selannut kirjan inspiroivia kuvia sormet syyhyten ja miettinyt, mitä ihmettä haluaisinkaan ensimmäisenä kokeilla – tyynyä, pientä ryijyä kenties?
Kirjasta löytyvät selkeät ohjeet pienille asusteille, kuten rintakoruille ja hiussoljelle, erilaisille laukuille ja pussukoille, sekä kodin käyttöesineille, kuten pannun- ja lasinalusille, koreille ja pienille matoille, sekä monenlaisille tyynyille.
Eli tästä Tuftaus tutuksi -kirjasta löytyy
monenmoista ideaa käsityöläiselle
joululahjojen valmistamiseen!
Ja tällaisena intohimoisena käsityöihmisenä näen tämän opuksen myös loistavana joululahjana kaltaiselleni innokkaalle uusien tekniikoiden kokeilijalle.
Kävin kirjasta inspiroituneena ostamassa elämäni ensimmäisen tuftausneulakin, jossa mukana tuli kolme eri paksuista neula eri vahvuisille langoille. Tuftausneulalle hintaa jäi muistaakseni jotain kahdentoista ja viidentoista euron väliltä.
Ensin testailin erilaisia villa- ja puuvillalankoja kirjan ohjeen mukaisesti eri paksuisiin kudottuihin kankaisiin, jotka viritin napakasti puisin kehikoihin. Noita kehikoita löytyi työhuoneestani muutamat jo aiemmilta ristipisto- ja kirjontatöiltä, mutta niitä voi ostaa uutena edullisimmillaan jopa parin euron hintaan.
Välineet tähän harrastukseen eivät siis maksa maltaita!
Ehkä isompi menoerä ovatkin siis langat – joita olenkin huomenna menossa ostamaan suunnitteilla olevaa tuftaustyötä varten – jos kaapin perältä ei satu löytymään mieluisia värejä tai neulaan sopivia paksuuksia.
Olen nyt siis harjoitellut erilaisia pistoja – napakoita silmukkaketjuja, sekä eri pituisilla lankalenkeillä toteutettuja kuviointeja.
Neulan käyttäminen on yllättävän helppoa, kun hetken harjoittelee ja saa jujusta kiinni. Ja verrattuna aiempiin kirjontatöihin etenee tällä tuftaustekniikalla työ vauhdikkaasti.
Alla olevissa valokuvissa näkyy yksi harjoitukseni oikealta ja nurjalta puolelta, missä testasin neulan pituutta säätämällä ja kankaan työstöpuolta kääntämällä kolmiulotteisen kukkasen – kehäkukan – muotoa.
Voi, en malta odottaa,
että saan oikean väriset langat huomenna käsiini
ja pääsen aloittamaan kukkakedon työstöä!
Haaveissa onkin seuraavaksi oikein paksun tuftausneulan löytyminen, jolla voisin työstää oikein muhkeaa villalankaa ja toteuttaa myös boho -henkiseen kammariimme pienen, paksun seinävaatteen!
Ja vinkkinä, Kustannus Mäkelän nettisivujen kautta pääset printtaamaan kirjassa opastettujen ohjeiden mallipiirrokset, joiden avulla on helppoa lähteä toteuttamaan kirjan kauniita kuoseja.
MUTTA SITTEN SIIHEN KIRJA-ARVONTAAN!
HALUAISITKO TÄMÄN INSPIROIVAN
TUFTAUS TUTUKSI -KIRJAN
ITSELLESI TAI VAIKKA YSTÄVÄLLE
JOULULAHJAKSI?
Nyt jaossa yhdelle onnekkaalle voittajalle 1kpl Tuftaus tutuksi -kirja (arvo 35,00€)
MITEN OSALLISTUA ARVONTAAN?
Yhdellä arvalla kommentoimalla tähän julkaisuun, mitä uutta käsityötekniikkaa olet viimeisimmäksi kokeillut tai mitä tekniikkaa haluaisit seuraavaksi kokeilla, ja/tai
Yhdellä arvalla tykkäämällä arvontakuvasta Instagramissa ja tägäämällä kyseisen kuvan kommentteihin henkilön, joka takuulla innostuisi tästä käsityökirjasta.
Osallistumisaikaa on sunnuntai-iltaan 29.11.2020 klo 20:00 saakka.
Huovutusta olen viimeksi kokeilut. Tuftaus kuulostaa kiinnostavalta!
Tuftausta juurikin haluaisin kokeilla!
Makrameeta olen viimeksi koklannut. Ja oi, nyt alkoi tuftaus kyllä kovasti kiinnostamaan! 🙂
Tuftausneula ja kangas jo hankittu Uutuutta kokeilemaan!
Viimeksi olen opetellut makramentekoa. 🙂